Emotie

Puur

Stroming

Vrij


Wat kan Shiatsu voor jou betekenen?


Shiatsu is een manuele, holistische therapie, die zijn oorsprong vindt in de Traditionele Chinese Geneeskunde. Shiatsu betekent letterlijk vingerdruk. Door middel van zachte druk met de duimen, handpalmen, elleboog of knie, nodig ik het lichaam uit tot zelfherstel. Daarnaast werk ik met stretching en rotaties. Blokkades worden zo opgeheven en spanningen afgevoerd.

Het basisprincipe van Shiatsu is dat storingen van lichaam en geest zich eerst openbaren in het netwerk van meridianen waar de levensenergie doorheen stroomt. Als de levensenergie, de Ki, vrij en onbelemmerd door uw lichaam stroomt, dan voelt u zich gezond, fit en energiek. Raakt deze stroom van energie gestagneerd, dan krijgt u in het begin vaak klachten als vermoeidheid, spierpijn, verkoudheid of een onbehaaglijk gevoel. Duurt de verstoring langer, dan kunnen uitgesproken, soms chronische klachten en gecompliceerde ziektebeelden ontstaan.

Shiatsu is er op gericht om de energiebalans in het lichaam weer te herstellen. Er zijn aandoeningen, zoals kanker, chronische ziekten of anatomische afwijkingen, waarbij Shiatsu de ziekte niet kan verhelpen. Shiatsu kan hierin wel ondersteunend zijn door de pijn te verlichten en vermoeidheidsklachten te verminderen.

Shiatsu en Chi Nei Tsang (buik/orgaanmassage)hebben beide een harmoniserende werking op het centrale zenuwstelsel, waardoor het natuurlijk evenwicht zich herstelt.

De intense diepe aanraking van druk die je op jouw lichaam ervaart, geeft een helend gevoel van opnieuw aankomen in je lijf.
Met behulp van verschillende technieken als rocking, stretching, handpalm en duimdruk komt je energetisch systeem weer in balans, word je bewust van jouw eigen blokkades en kan je een diepe ontspanning ervaren.


Shiatsu kan helpen bij uiteenlopende klachten en symptomen zoals:

Vermoeidheid

Verminderde vitaliteit

Stress of burn-out

Kortademigheid

Hoofdpijn of migraine

Slapeloosheid

Concentratieproblemen

Nek-, rug- en schouderklachten

Spijsverterings- en stofwisselingsklachten

Menstruatieproblemen en overgangsklachten

Zwangerschapsklachten

Verlichting van de pijn bij chronische klachten zoals reuma en artrose

Huidproblemen

Onverklaarbare klachtenHoe werk ik met Shiatsu?


Iedereen is verschillend. Patronen zijn anders, reacties zijn anders, gedragingen en verwachtingen zijn anders. Ik probeer in mijn werk altijd zo goed mogelijk aan te sluiten bij jou als persoon. Wie ben jij en wat heb je nodig, waar loop je vast, waar kan ik je verder mee helpen? Welke patronen hou je in stand waardoor je uit evenwicht bent geraakt? Wat heeft je lichaam jou te vertellen? Daar kies ik een passende werkwijze bij. In die zin heb ik nooit eenzelfde werkwijze. Bij de ene persoon start ik bij een emotie en bij de ander bij een lichamelijke klacht, soms wordt de klacht pas helder voor jezelf na het doorvoelen van je lijf en aanraking ervan.

Shiatsu wordt traditioneel uitgevoerd op een Japanse matras op de grond, de futon. In combinatie met een body-cushion maakt het comfortabel voor de meeste cliënten. Mocht dit niet haalbaar zijn dan kan ik de behandelingen ook uitvoeren op een behandeltafel.

Het is prettig gemakkelijk zittende kleding te dragen tijdens de behandeling (stretch, bijv. sport of yogakleding).


Vanuit de Chinese geneeskunde bekijk ik de klachten en onderzoek ik welke meridianen (energiebanen) en of organen een tekort aan energie hebben en waar in het lichaam een teveel aan energie naartoe gaat. Vanuit de Wu Xing (elementenleer) bekijk ik welke elementen onder spanning staan. Ik stel vervolgens een behandelplan voor.

Gedurende de behandelingen onderzoeken we samen de kern van je vraag en komen we via je lijf tot antwoorden en verandering.

Tijdens de shiatsubehandeling integreer ik waar nodig andere methoden als adem- en ontspanningstherapie, holistic pulsing en focussen om de klachten te verhelderen en verminderen. Ook Chi Nei Tsang kan desgewenst buik/orgaanmassage onderdeel uitmaken van de shiatsu-behandelingenMijn verlangen is om je te laten voelen

wat je lijf je al lang wilt vertellen

Movement Shiatsu

Naast de traditionele Shiatsubehandelingen geef ik ook Movement shiatsu.

Movement Shiatsu nodigt je uit om volledig jezelf en je eigen stroom en impulsen van het lichaam te volgen. Nieuwe wegen te ontdekken en zo je eigen ruimte te creëren en jezelf te herontdekken om in het dagelijks leven deze impulsen zonder angst te mogen volgen.

Pill Palmer ontwikkelaar van Movement Shiatsu, bracht voor mij twee elementen samen, danstherapie en de Shiatsutherapie.

Bij een shiatsubehandeling is de cliënt normaal gesproken de passieve ontvanger. De aanrakingen en bewegingen worden gedaan door mij als behandelaar en de energie is het lichaam wordt aangezet om zo het zelfherstellend vermorgen te laten werken.

Movement Shiatsu maakt actief gebruik van de beweging energie van jou. Ik nodig je uit om te bewegen van binnenuit. Als behandelaar ondersteun in de beweging met aanraking en beweging waar nodig. Het is een beweging in samenspel, elke keer terug voelend wat er nodig is in het lichaam de veranderingen volgend.

Elementen aanraking

Aarde, Metaal, Water, Hout of Vuur?

Ontdek welke touch of flow jij nodig hebt via de 5 aanrakingen.
Elke aanraking heeft een andere intentie en wordt door een ieder op een eigen manier ervaren. Zo krijgt de ene de kriebels van een zachte strijkingen van Vuur, de ander raakt bij stevige dynamische aanrakingen, van het element Hout, helemaal oververhit.
Kan jij de leegte/stilte van Metaal toelaten waarin je alles kan loslaten na de ademruimte?
Kan jij je een diepe druk van Aarde helemaal toelaten en ontvangen? Samen zoek ik met jou in de behandeling aan welk element je de meeste behoefte hebt en welk element je op dit moment het meeste te bieden heeft en creër ik een afgestemde behandeling.