Ontspanningsmassage


De ontspanningsmassage is in de eerste plaats een zachte en rustige variant van de klassieke massage en bestemd voor diegenen die hun spieren en lichaam op een vriendelijke manier willen ontspannen. Een ontspannen lichaam zorgt tegelijk voor mentale ontspanning. Een regelmatige ontspanningsmassage werkt ook preventief omdat het lichaam deze ontspanning opslaat in het lichaamsgeheugen en hier steeds makkelijker aan kan refereren. Dit kan een herhaling van klachten voorkomen.

De redenen voor een ontspanningsmassage zijn erg uiteenlopend en verschillen van persoon tot persoon. De meerderheid van al diegenen die regelmatig zo’n massage laten uitvoeren zoeken ontspanning en willen in de eerste plaats hun stress verminderen. Stress kan de oorzaak zijn van de meest uiteenlopende gezondheidsklachten, zoals:

Pijn en chronische pijn

Stijve en pijnlijke spieren

Alle soorten rugpijn

Nek- en schouderklachten

Hoofdpijn en migraine

Een ontspanningsmassage kan verlichting brengen en de pijn doen verzachten en in sommige gevallen zelfs (tijdelijk) laten verdwijnen.


Een ontspanningsmassage kan ook werken zonder dat je fysieke klachten hebt. Naast de reeds vernoemde voordelen, zorgt een ontspanningsmassage namelijk ook voor het herstel van het zelf genezend vermogen van ons lichaam en het is fantastische bijdrage aan je immuunsysteem.

Tijdens en onmiddellijk na een ontspanningsmassage ervaar je de gunstige invloed ervan.

Een ontspanningsmassage kan zorgen voor:

Een betere bloedcirculatie

Zuivert je lichaam door afvalstoffen sneller af te voeren

Sneller spierherstel

Herstelt spierkrampen en geeft je verloren spierkracht terug

Maken verkrampte spieren weer los

Zorgt voor meer bewegelijkheid

Geeft je extra energie

Versterkt je immuunsysteem

Verhoogt je natuurlijke weerstand

Vermindering stress

Tegen depressie werken

Minder vermoeid gevoel

Een goede spijsvertering, een gezonde darmflora en ene vlotte stoelgang

Brengt je hormonen weer in evenwicht

Zorgt voor een betere concentratie en een sterker zenuwstelsel

Maakt je minder vatbaar voor bijvoorbeeld verkoudheden, griep en infecties van je luchtwegen zoals bronchitis


Tijdens een ontspanningsmassage lig je zowel op je buik als op je rug op een massagetafel. We maken gebruik van verschillende technieken, zoals: strijkbewegingen, rocking en kneden

Al deze bewegingen zorgen vooral voor ontspanning en rust voor lichaam en geest. De druk kan tijdens de massage, altijd aangepast worden naar wens. Ook kunnen voorafgaand aan de massage klachten, aandachtspunten besproken worden.

Het is altijd belangrijk om de masseur op de hoogte te stellen van zwangerschap, ondergane operaties of blessures.


Geniet van zachte, intense aanraking met de natuurlijke oliën van Young Living bij deze massage. Echt een moment voor jezelf!