Emotie

Puur

Stroming

Vrij


Wat kan Shiatsu voor jou betekenen?


Shiatsu is een manuele, holistische therapie, die zijn oorsprong vindt in de Traditionele Chinese Geneeskunde. Shiatsu betekent letterlijk vingerdruk. Door middel van zachte druk met de duimen, handpalmen, elleboog of knie, nodigt men het lichaam uit tot zelfherstel. Daarnaast werken we met stretching en rotaties. Blokkades worden zo opgeheven en spanningen afgevoerd.

Het basisprincipe van Shiatsu is dat storingen van lichaam en geest zich eerst openbaren in het netwerk van meridianen waar de levensenergie doorheen stroomt. Als de levensenergie, de Ki, vrij en onbelemmerd door uw lichaam stroomt, dan voelt u zich gezond, fit en energiek. Raakt deze stroom van energie gestagneerd, dan krijgt u in het begin vaak klachten als vermoeidheid, spierpijn, verkoudheid of een onbehaaglijk gevoel. Duurt de verstoring langer, dan kunnen uitgesproken, soms chronische klachten en gecompliceerde ziektebeelden ontstaan.

Shiatsu is er op gericht om de energiebalans in het lichaam weer te herstellen. Er zijn aandoeningen, zoals kanker, chronische ziekten of anatomische afwijkingen, waarbij Shiatsu de ziekte niet kan verhelpen. Shiatsu kan hierin wel ondersteunend zijn door de pijn te verlichten en vermoeidheidsklachten te verminderen.

Shiatsu heeft heeft een harmoniserende werking op het centrale zenuwstelsel, waardoor het natuurlijk evenwicht zich herstelt.

De intense diepe aanraking van druk die je op jouw lichaam ervaart, geeft een helend gevoel van opnieuw aankomen in je lijf.
Met behulp van verschillende technieken als rocking, stretching, handpalm en duimdruk komt je energetisch systeem weer in balans, wordt je bewust van jou eigen blokkades en kan je een diepe ontspanning ervaren.


Shiatsu kan helpen bij uiteenlopende klachten en symptomen zoals:

Vermoeidheid

Verminderde vitaliteit

Stress of burn-out

Kortademigheid

Hoofdpijn of migraine

Slapeloosheid

Concentratieproblemen

Nek-, rug- en schouderklachten

Spijsverterings- en stofwisselingsklachten

Menstruatieproblemen en overgangsklachten

Zwangerschapsklachten

Verlichting van de pijn bij chronische klachten zoals reuma en artrose

Huidproblemen

Onverklaarbare klachtenHoe werk ik met Shiatsu?


Iedereen is verschillend. Patronen zijn anders, reacties zijn anders, gedragingen en verwachtingen zijn anders. Ik probeer in mijn werk altijd zo goed mogelijk aan te sluiten bij jou als persoon. Wie ben jij en wat heb je nodig, waar loop je vast, waar kan ik je verder mee helpen? Welke patronen houdt je in stand waardoor je uit evenwicht bent geraakt? Wat heeft je lichaam jouw te vertellen? Daar kies ik een passende werkwijze bij. In die zin heb ik nooit eenzelfde werkwijze. Bij de ene persoon start ik bij een emotie en bij de ander bij een lichamelijke klacht, soms wordt de klacht pas helder voor jezelf na het doorvoelen van je lijf en aanraking ervan.

Shiatsu wordt traditioneel uitgevoerd op een Japanse matras op de grond, de futon. In combinatie met een body-cushion maakt het combortabel voor de meeste clienten. Mocht dit niet haalbaar zijn kan ik de behandelingen ook uitvoeren op een behandeltafel.


Vanuit de Chinese geneeskunde bekijk ik de klachten en onderzoek ik welke meridianen (energiebanen) en of organen hebben een tekort aan energie en waar in het lichaam gaat een teveel aan energie naartoe. Vanuit de Wu Xing (elementenleer) bekijk ik welke elementen staan onder spanning. Ik stel vervolgens een behandelplan voor.

Gedurende de behandelingen onderzoeken we samen de kern van je vraag en komen we via je lijf tot antwoorden en verandering.


Tijdens de shiatsubehandeling integreer ik waar nodig andere methoden als adem en ontspanningstherapie, holistic pulsing en focussen om de klachten te verhelderen en verminderen.Mijn verlangen is om je te laten voelen

wat je lijf je al lang wilt vertellen

Movement Shiatsu

Naast de traditionele Shiatsu behandelingen geef ik ook Movement shiatsu.

Movement Shiatsu nodigt je uit om volledig jezelf en je eigen stroom en impulsen van het lichaam te volgen. Nieuwe wegen te ontdekken en zo je eigen ruimte te creeeren en jezelf te her-ontdekken om in het dagelijks leven deze impulsen zonder angst te mogen volgen.

Pill Palmer ontwikkelaar van Movement Shiatsu bracht voor mij twee elementen samen, Danstherapie en de Shiatsu therapie.

Bij een shiatsu behandeling is de client normaal gesproken de passieve ontvanger. De aanrakingen en bewegingen worden gedaan door mij als behandelaar en de energie is het lichaam wordt aangezet om zo het zelf-herstellend vermorgen te laten werken.

Movement Shiatsu maakt actief gebruik van de beweging energie van jou. Ik nodig je uit om te bewegen van binnenuit ondersteund mij als behandelaar met aanraking en beweging waar nodig. Het is een beweging in samenspel, elke keer terug voelend wat er nodig is in het lichaam de veranderingen volgend.

Elementen aanraking

Aarde, Metaal, Water, Hout of Vuur?

Ontdek welke touch of flow jij nodig hebt via de 5 aanrakingen.
Elke aanraking heeft een andere intentie en wordt door een ieder op een eigen manier ervaren. Zo krijgt de ene de kriebels van een zachte strijkingen van Vuur, de ander raakt bij stevige dynamische aanrakingen, van het element Hout, helemaal oververhit.
Kan jij de leegte/stilte van Metaal toelaten waarin je kan alles loslaten na de ademruimte?
Kan jij je een diepe druk van Aarde helemaal toelaten en ontvangen? Samen zoek ik met jou in de behandeling welk element je de meeste behoefte aan hebt en welk element je op dit moment je het meeste te bieden heeft en creeer ik een afgestemde behandeling.