Shiatsu-therapie en Massages

van

Essentire

A Touch of Flow

Aanraking en nabijheid zijn een levensbehoefte

 

Afgelopen jaren (door de corona crisis) hebben we allemaal kunnen merken wat afstand houden van anderen om ons heen met ons doet. Dit effect kan voor een ieder anders zijn. Velen herkennen wellicht de pijn en eenzaamheid van het gemis aan echt contact van nabijheid van vrienden en familie. Ook onbewust kan het zijn weerslag hebben op het vertrouwen, de liefde, de verbinding en de (on)raakbaarheid van onze ziel.

Naast de gemiste nabijheid de afgelopen tijd, is inherent daaraan dat we ook aanraking hebben moeten missen. Aanraking staat voor mij gelijk aan voelen, bewustwording van hoe het 'echt' met jezelf is. Het gemis van aanraking heeft daarbij allerlei negatieve effecten. Een tekort aan liefvevolle aanraking geeft een verhoogde stresslevel, een verminderde weerstand en kan bij enkelen het gevoel van onveiligheid, vervreemding en verharding geven.

In mijn praktijk werk ik met aanraking als middel om je weer vertrouwen, liefde en nabijheid te laten ervaren. Je mag je door aanraking weer 'heel' voelen verbonden met jezelf en de omgeving.

Door mijn eigen doorleefde proces van afgelopen maanden heb ik nog sterker gevoeld hoe belangrijk aanraking en nabijheid is. Ik zal dan ook daarop mijn aandacht richtten in de praktijk. Verdieping van individuele behandelingen middels aanraking en voelen (shiatsu en chi nei tsang) en me ontwikkelen in meer diverse massages met liefdevolle aanraking .

 

Enthousiast, voldoende energie, alles lijkt je te komen aanwaaien, de uitdagingen die op je pad komen, neem je vol zelfvertrouwen aan, je maakt jezelf zichtbaar in de wereld, je geniet van je leven. Dat zijn van die momenten dat je leven lekker stroomt.

Toch stroomt het soms even niet zo makkelijk in je leven, je energie is op of in ieder geval niet bereikbaar. Je kan last ervaren van je lijf, zoals hoofdpijn, nekklachten, rugklachten, maag/darmklachten, ademproblemen enz. Daarnaast kan het zijn dat, als het leven even niet loopt zoals je wilt, je last kan krijgen van emotionele onbalans zoals snel wisselend humeur, last van depressieve gevoelens, angsten, moedeloosheid, boosheid of verdriet. Ook kan je mentale problemen ervaren zoals een slecht geheugen, moeizame planningen, negatieve gedachten, piekeren. Dit zijn normale tekenen van je lijf om jouw aandacht te vragen, om je leven ergens aan te passen of te veranderen. Als de klachten lang voortduren is de kans groter dat er chronische klachten ontstaan. Soms heb je alleen een aanzet nodig van een ander om het zelfherstellend vermogen van het lichaam weer ingang te zetten. Soms is er meer nodig, maar uiteindelijk krijg je jezelf weer in een positieve flow.

Met het diverse aanbod shiatsu therapieën en massages helpt Essentire je weer om ruimte en flow te ervaren, beginnend in je lijf om dit uiteindelijk te laten doorwerken in je leven.

shiatsu Heerlen

Shiatsu-behandeling

/shiatsu

/chi-nei-tsang

Shiatsu Heerlen

Massages

/massages

Inschrijven Nieuwsbrief Essentire

Contact

06-15488481

anoekgadiot@gmail.com